De nieuwe Europese ‘cyber security’-richtlijn | Intermac BV

Ieder bedrijf in Europa, of je nu een grote of kleine speler bent, dat ‘essentiële activiteiten’ uitvoert of zakendoet met een ‘essentieel’ bedrijf valt per 2023 onder nieuwe ‘cyber security’-richtlijnen. Waar moet je straks allemaal aan voldoen? Deze richtlijn – volgens de Rijksoverheid – gaat aanbieders van vitale processen beschermen door het verhogen van hun weerbaarheid en veerkracht.

Onder deze nieuwe richtlijn  vallen meer sectoren dan alleen energie en transport, zoals bij de oude richtlijn het geval was. Nieuwe sectoren zijn voedselvoorziening, zorg, financiële marktinfrastructuur, drinkwater, digitale infrastructuur, afvalwater, overheidsdiensten, bankwezen en ruimtediensten.

In 2021 – zo lezen we op Emerce.nl – werd er in totaal ca. 7 miljard Euro schade geleden in de wereld (volgens FBI) door Cybercrime. Dat is een flinke som geld. Er is dus een noodzaak om wat aan bescherming van je netwerk en systemen te doen.

We kunnen je daarbij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op via een email aan info@intermac.nl of door te bellen met 0237600011.